KATEGORİ:
Gramer
Dativ Alan Fiiller: Almanca dil bilgisinde, dativ (ismin -e hali) veya yönelme durumu, isimlerin veya zamirlerin belirli bağlamlarda alacağı bir…
Almanca Zu Kullanımı: Almanca zu kullanımı bakımından zengin içeriklere sahiptir. Alman Zu kullanımı konusuna giriş yapmadan basit bir tanımlamayla başlayalımç. Almancada…
Obwohl Trotzdem Farkı: Almanca dilinde, kelimelerin ince ayrıntıları ve kullanımı sıklıkla dikkat gerektiren bir konudur. Dilin zenginliği, duyguları ve anlamları…
Almanca Özneler: Almanca öğrenirken özne kullanımı, cümle yapısını anlamak açısından çok önemlidir. Bir cümlede kim veya ne eylemi gerçekleştiriyorsa, o…
Almanca Du Ne Demek?: Almanca, dünya üzerinde yaygın bir şekilde konuşulan dillerden biridir ve milyonlarca kişi tarafından ana dil olarak…
Almanca Ayrılabilen Fiiller Örnek Cümleler: Almancada bazı fiiller, cümlede kullanıldıklarında ön ekleri fiilden ayrılabilir. Bu tür fiillere ayrılabilen fiiller (trennbare…
Almanca isimler: İsmin tanımı; bir dilde somut ya da soyut varlıkları tanımlamaya imkan veren kelime gruplarına isim denir. Almanca isimler…
Almanca Edatlar: Edatlar bir kelime yada kelime grubu olabilirler ve görevleri bir isim cümlesini cümlenin geri kalanına bağlayamaktır. Almanca Edatların…
Almanca Düzensiz Fiiller: Almancada düzensiz fiiller (unregelmäßige Verben), çekim sırasında kök harf değişikliği gösteren fiillerdir. Düzenli fiillerde olduğu gibi basit…
Almanca Şart Cümleleri: Dil bilgisinde, cümlelerde bir şartın gerçekleşmesine veya gerçekleşmemesine bağlı olarak belirli sonuçların ortaya çıkmasını ifade etmek için…
Almanca Şahıs Zamirleri: Şahıs zamiri, bir konuşmanın veya metnin içindeki kişileri belirtmek için kullanılan kelimelerdir. Şahıs zamirleri, kişilerin yerine geçerek…
Almanca A1 Gramer Konuları: Almanca A1 seviyesi, Almanca dilinin temel düzeyidir ve bu seviyede dilin temel gramer konuları öğretilir. A1…