KATEGORİ:
Gramer
Almanca Zaman Edatları: Edatlar konusu Almancada geniş yer tutmaktadır Bu nedenle Almanca edatlar konusunu bölümlere ayırarak işlemek daha yararlı olacaktır.…
Almanca Artikeller Konu Anlatımı: Almancada “Artikel”, isimlerin veya nesnelerin cinsiyetini, sayısını ve durumunu gösteren dilbilgisi öğesidir. İngilizcedeki “the”, “a” gibi…
Almanca isimler: İsmin tanımı; bir dilde somut ya da soyut varlıkları tanımlamaya imkan veren kelime gruplarına isim denir. Almanca isimler…
Almanca Şart Cümleleri: Dil bilgisinde, cümlelerde bir şartın gerçekleşmesine veya gerçekleşmemesine bağlı olarak belirli sonuçların ortaya çıkmasını ifade etmek için…
Almanca Alfabe (Almanca Harfler): Değerli öğrencilerimiz bu yazımızda sizlere; Almanca dilini öğrenme serüvenimizde Almancayı okumak, konuşmak ve anlamak için başlangıç…
Almanca Präteritum Perfekt: Bu konuda, Almanca’da “Präteritum” ile “Perfekt” kullanılan iki farklı geçmiş zamanı ifade eden yapıları ve örnek cümleleri…
Almanca Şahıs Zamirleri: Şahıs zamiri, bir konuşmanın veya metnin içindeki kişileri belirtmek için kullanılan kelimelerdir. Şahıs zamirleri, kişilerin yerine geçerek…
Almanca Emir Cümleleri: “Emir vermek”, bir kişinin başka birine bir talimat veya direktif vermesini ifade eder. Bu terim genellikle askeri,…
Almanca A1 Gramer Konuları: Almanca A1 seviyesi, Almanca dilinin temel düzeyidir ve bu seviyede dilin temel gramer konuları öğretilir. A1…
Almanca Sıfatlar: Bildiğiniz üzere sıfat; bir isim veya zamirin özelliklerini tanımlayan, niteliklerini belirten kelimelere verilen addır. Sıfata örnek vermek gerekirse;…
Almanca Dativ (Almancada İsmin -e Hali): İsimlerin çekimlenmesi Türkçe dil bilgisinde önemli bir konudur. İsimlerin halleri, onları cümle içinde kullanırken…
Almanca Zaman Zarfları: Zarf, Türkçe dilbilgisinde isimlerin veya zamirlerin yerini belirten ve cümleye eklenen kelime veya kelime grubudur. Zarf, zamanı,…