KATEGORİ:
Gramer
Almanca Dönüşlü Fiiller (Reflexive Verben): Dönüşlü fiil, bir eylemin öznesinin aynı eylemin nesnesi olduğu fiillere verilen isimdir. Bu fiillerde özne,…
Almanca Geçişli Fiiller (Transitiv Verben): Geçişli fiiller, bir nesne veya nesneleri etkileyen fiillerdir. Yani, geçişli fiillerin kendisinden sonra bir nesne…
Almanca Mektup Yazma Kuralları: Almanca mektup yazma yazımıza başlarken mektup kavramını açıklayarak başlayalım. Mektup, bir kişi veya kuruluş tarafından başka…
Almanca Çoğul Yapma Kuralları: Çoğul, bir kelimenin birden fazla örneği ifade etmek için kullanıldığı dilbilgisi kavramıdır. Örneğin, “kedi” kelimesi tekil…
Almanca Hece ve Vurgu Kavramları: Almanca Hece ve Vurgu Kavramları yazımıza hece kavramını tanımlayarak başlayalım. “Hece” kelimesi, Türkçedeki en küçük…
Almanca Düzensiz Fiiller: Öncelikle fiil nedir, bu kavramı tanımlayarak başlayalım. Fiil, bir eylemi, durumu ya da olayı ifade eden bir…
Möchten Fiil Çekimi (Möchte Fiil Çekimi): “Möchten” fiili, Almanca’da en yaygın kullanılan istek belirtme fiillerinden biridir. Bu fiil, şimdiki zaman,…
Almanca İyelik Zamirleri: Almancada bir şeyin veya birinin sahipliğini belirtmek için Possessive Adjektive (iyelik sıfatları) ve Possesivpronomen (Almanca iyelik zamirleri)…
Almanca Akkusativ: Akkusativ Almancada çok önemli gramer konularından biridir. Almanca akkusativ bazen öğrenciler için zor gibi görünse de sıkı bir…
Almanca Ayrılabilen Fiiller: “Ayrılabilen fiil” olarak bilinen “trennbare Verben” Almanca’da sıklıkla kullanılan bir fiil türüdür. Bu tür fiiller, öneklerinin (Vorsilbe)…
Almanca Geçmiş Zaman: Zaman kavramının önemini sanırım vurgulamamıza gerek yok. Heleki geçmiş zaman, nostaljiyi hangimiz sevmez ki; hangimiz geçmişe özlem…
Almanca Bağlaçlar: İsterseniz öncelikle bağlaç nedir sorusuna yanıt vererek başlayalım. Bağlaç, iki veya daha fazla kelime, cümle veya paragraf arasında…