KATEGORİ:
A1
Almanca okul diyalogları, Almanca öğrenenlerin sıklıkla kullanabileceği, okulda karşılaşabilecekleri durumlarda yardımcı olacak çeşitli diyalogları içerir. Bu diyaloglar, öğrencilerin sınıf içinde…
Menschen A1.1 Kursbuch PDF: Merhaba! Almanca A1 seviyesi, Almanca’da başlangıç seviyesini ifade eder ve temel dil becerilerini kapsar. Bu seviyede,…
Almanca En Çok Kullanılan Sıfatlar (100 Almanca Sıfat): Sıfat, isimlerin özelliklerini belirten ve onları tanımlayan kelime türüdür. Sıfatlar, nesnelerin şekilleri,…
Almanca Dönüşlü Fiiller (Reflexive Verben): Dönüşlü fiil, bir eylemin öznesinin aynı eylemin nesnesi olduğu fiillere verilen isimdir. Bu fiillerde özne,…
Almanca Geçişli Fiiller (Transitiv Verben): Geçişli fiiller, bir nesne veya nesneleri etkileyen fiillerdir. Yani, geçişli fiillerin kendisinden sonra bir nesne…
Almanca Renk İsimleri: Renk, gözlerimizin gördüğü farklı dalga boylarına sahip elektromanyetik ışınların algılanmasıyla ilgilidir. Gözlerimiz, farklı renkleri algılamak için üç…
Almanca Doktor Diyalogları: Diyalog, iki veya daha fazla insan arasında gerçekleşen konuşmalardır. Bu konuşmalar, birbirlerine fikirlerini, düşüncelerini, duygularını ve bilgilerini…
Almanca Mektup Yazma Kuralları: Almanca mektup yazma yazımıza başlarken mektup kavramını açıklayarak başlayalım. Mektup, bir kişi veya kuruluş tarafından başka…
Almanca Çoğul Yapma Kuralları: Çoğul, bir kelimenin birden fazla örneği ifade etmek için kullanıldığı dilbilgisi kavramıdır. Örneğin, “kedi” kelimesi tekil…
Almanca Hece ve Vurgu Kavramları: Almanca Hece ve Vurgu Kavramları yazımıza hece kavramını tanımlayarak başlayalım. “Hece” kelimesi, Türkçedeki en küçük…
Almanca Seni Seviyorum Almanca Seni Seviyorum Ne Demek: Bu yazımızda Almanca Seni Seviyorum ne demektir, farklı yollarla Almanca seni seviyorum nasıl denir,…
Almanca Günlük Konuşma Kalıpları ve Okunuşları: Hangi dili öğreniyorsak olalım günlük konuşma kalıplarına şiddetle ihtiyaç duyarız. Dili öğrenirken eğitmenlerin, öğretmenlerin…