Almanca Sınıf Eşyaları

Almanca Sınıf Eşyaları; Okul hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan sınıf ortamı, öğrenme sürecinin gerçekleştiği önemli bir mekandır. Sınıf içinde bulunan eşyalar, öğrencilerin eğitimlerini en verimli şekilde almalarını sağlar. Bu bağlamda, Almanca Sınıf Eşyaları terimini öğrenmek, Almanca dil becerilerini geliştirmek isteyenler için oldukça faydalı olacaktır. Almanca Sınıf Eşyaları, günlük derslerde sıkça karşılaşılan terimlerden oluşur ve bu terimlerin artikelleri ve Türkçe karşılıkları, Almanca öğrenenler için büyük önem taşır. Bu makalede, Almanca Sınıf Eşyaları kapsamlı bir şekilde ele alınacak, her bir terim, artikeli ve Türkçe karşılığı ile birlikte verilecektir. Ayrıca, örnek cümleler ve tablolarla öğrenim sürecini daha kolay ve anlaşılır hale getireceğiz. Almanca Sınıf Eşyaları hakkında detaylı bilgi edinmek, Almanca diline hakimiyetinizi artıracaktır.

Almanca Sınıf Eşyaları ve Artikelleri

Almanca Türkçesi Artikel
der Tischmasader
der Stuhlsandalyeder
die Tafeltahtadie
das Buchkitapdas
der Bleistiftkurşun kalemder
der Kugelschreibertükenmez kalemder
das Heftdefterdas
die Scheremakasdie
der Radiergummisilgider
das Linealcetveldas
der Rucksacksırt çantasıder
die Kreidetebeşirdie
die Schultascheokul çantasıdie
das Wörterbuchsözlükdas
der Kulikalem (kısaltma)der
die Mappedosyadie
das Papierkağıtdas
der Computerbilgisayarder
der Bildschirmekrander
die Tastaturklavyedie
die Mausfaredie
der Projektorprojeksiyonder
das Whiteboardyazı tahtasıdas
die Uhrsaatdie
der Mülleimerçöp kutusuder
das Fensterpenceredas
die Türkapıdie
Almanca Sınıf Eşyaları 1
Almanca Sınıf Eşyaları

9. Sınıf Almanca Okul Eşyaları ve Çoğulları

AlmancaTürkçesiÇoğulu (Plural)
der Tischmasadie Tische
der Stuhlsandalyedie Stühle
die Tafeltahtadie Tafeln
das Buchkitapdie Bücher
der Bleistiftkurşun kalemdie Bleistifte
der Kugelschreibertükenmez kalemdie Kugelschreiber
das Heftdefterdie Hefte
die Scheremakasdie Scheren
der Radiergummisilgidie Radiergummis
das Linealcetveldie Lineale
der Rucksacksırt çantasıdie Rucksäcke
die Kreidetebeşirdie Kreiden
die Schultascheokul çantasıdie Schultaschen
das Wörterbuchsözlükdie Wörterbücher
der Kulikalem (kısaltma)die Kulis
die Mappedosyadie Mappen
das Papierkağıtdie Papiere
der Computerbilgisayardie Computer
der Bildschirmekrandie Bildschirme
die Tastaturklavyedie Tastaturen
die Mausfaredie Mäuse
der Projektorprojeksiyondie Projektoren
das Whiteboardyazı tahtasıdie Whiteboards
die Uhrsaatdie Uhren
der Mülleimerçöp kutusudie Mülleimer
das Fensterpenceredie Fenster
die Türkapıdie Türen

Almanca Sınıf Eşyaları Resimli

🛋️ der Tisch – masa
der Stuhl – sandalye
🧑‍🏫 die Tafel – tahta (yazı tahtası)
📘 das Buch – kitap
✏️ der Bleistift – kurşun kalem
🖊️ der Kugelschreiber – tükenmez kalem
📒 das Heft – defter
✂️ die Schere – makas
🧽 der Radiergummi – silgi
📏 das Lineal – cetvel
🎒 der Rucksack – sırt çantası
🧼 die Kreide – tebeşir
🎒 die Schultasche – okul çantası
📚 das Wörterbuch – sözlük
🖋️ der Kuli – kalem (kısaltma)
🗂️ die Mappe – dosya
📄 das Papier – kağıt
💻 der Computer – bilgisayar
🖥️ der Bildschirm – ekran
⌨️ die Tastatur – klavye
🖱️ die Maus – fare
📽️ der Projektor – projeksiyon
das Whiteboard – yazı tahtası
die Uhr – saat
🗑️ der Mülleimer – çöp kutusu
🌇 das Fenster – pencere (ya da 🪟 tarayıcı destekliyorsa)
🚪 die Tür – kapı

9. Sınıf Almanca Okul Eşyaları Test Çöz

1. “das Buch” kelimesinin anlamı nedir?

A) Kalem
B) Tahta
C) Kitap
D) Defter
Cevap: C

2. “Silgi” kelimesinin Almancası hangisidir?

A) der Bleistift
B) der Radiergummi
C) das Heft
D) das Lineal
Cevap: B

3. Aşağıdakilerden hangisi “tahta” anlamına gelir?

A) die Kreide
B) die Tafel
C) die Schere
D) die Mappe
Cevap: B

4. “Das Heft” ne anlama gelir?

A) Kalem
B) Cetvel
C) Defter
D) Kitap
Cevap: C

5. “die Schere” kelimesi neyi ifade eder?

A) Kalem kutusu
B) Silgi
C) Makas
D) Tahta
Cevap: C

6. “der Bleistift” nedir?

A) Kurşun kalem
B) Sırt çantası
C) Tükenmez kalem
D) Dosya
Cevap: A

7. “Sırt çantası” Almanca’da nasıl söylenir?

A) die Tasche
B) der Rucksack
C) das Papier
D) die Mappe
Cevap: B

8. “das Lineal” aşağıdakilerden hangisidir?

A) Kalemlik
B) Cetvel
C) Tahta
D) Kitap
Cevap: B

9. Aşağıdakilerden hangisi “die Kreide”nin anlamıdır?

A) Tebeşir
B) Defter
C) Kalem
D) Dosya
Cevap: A

10. “Kalem (kısaltma)” için en uygun Almanca kelime nedir?

A) der Radiergummi
B) der Marker
C) der Kuli
D) der Ordner
Cevap: C

ilginizi Çekebilir

1. Almanca Okul Eşyaları

2. Almanca Eşyalar

3. Almanca Okul Tanıtımı